У Вінниці проходить мітинг за Виборчий кодекс з відкритими списками

У Вінниці проходить мітинг за Виборчий кодекс з відкритими списками

Фото
Укрінформ
У Вінниці під будівлею облради відбувається акція «Ні виборам за законом Януковича!». Мітингувальники вимагають ухвалення Виборчого кодексу, в якому передбачено обрання депутатів за відкритими списками.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проект Виборчого кодексу, який передбачає пропорційну систему з відкритими списками. Якщо парламентарі проголосують за законопроект №3112, ми матимемо якісно нову виборчу систему, а не ту, яка була запроваджена в часи Януковича», - повідомила співорганізаторка акції, координаторка ГО «Центр UA» у Вінницькій області Олена Данілова.

За її словами, учасники акції, засвідчивши свою позицію публічно, хочуть в такий спосіб уплинути на парламентаріїв і стимулювати їх проголосувати за новий Виборчий кодекс. Позаяк його ухвалення є важливою частиною коаліційної угоди та міжнародних зобов’язань України і передвиборчою обіцянкою Президента Петра Порошенка.

У ході мітингу промовці наголошували на неефективності існуючої виборчої системи та необхідності зміни виборчого законодавства, які стануть запорукою якісного оновлення політичної еліти в Україні.

Читайте також: У партій конфіскували понад 1,3 мільйона незаконних грошей

За оцінками правоохоронців, участь в акції беруть близько 150 осіб.

Мітингувальники представляють політичні партії «Громадянська позиція», «Самопоміч», «Рух нових сил», «Батьківщина», «Сила людей» та громадські організації.

Акція «Ні виборам за законом Януковича!» / Фото: Ляпін Олександр, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-