На Закарпатті працівник лісогосподарства незаконно рубав і продавав ліс

На Закарпатті працівник лісогосподарства незаконно рубав і продавав ліс

Укрінформ
На Закарпатті викрили схему посадовців державного підприємства «Брустурянський лісомисливгосп», які з метою отримання неправомірної вигоди організували незаконну вирубку лісу та продаж лісопродукції.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

"В Закарпатській області викрито злочинну схему посадовців ДП «Брустурянського ЛМГ», які з метою отримання неправомірної вигоди організували незаконний продаж лісопродукції та здійснювали вирубку лісу без лісорубного квитка та дозвільних документів", - йдеться в повідомленні.

Під час операції силовики викрили майстра лісу Турбацького лісництва ДП «Брустурянський ЛМГ» при отриманні 63200 грн, які він вимагав та отримав за відпуск 38 м. куб деревини за фіктивними документами.

Читайте також: Прокуратура на Вінниччині повернула землі на понад 13 мільйонів

Наразі затриманому оголошено підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою і поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За вчинення даного злочину підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляють правоохоронці, в ході проведення обшуків на території ДП «Брустурянський ЛМГ» виявлено та вилучено більше 500 м куб. незаконно зрубаної деревини породи «смерека», без належного обліку та бірок для маркування деревини загальною вартістю близько 750 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-