У Чернівецькій області працює 100 інклюзивних шкіл — Марина Порошенко

У Чернівецькій області працює 100 інклюзивних шкіл — Марина Порошенко

Укрінформ
Чернівецька область долучилася до проекту першої леді Марини Порошенко з розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Підписання відповідного меморандуму відбулося під час поїздки дружини Президента на Буковину, повідомляється на сайті Глави держави.

“...Марина Порошенко та голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук підписали Меморандум про долучення регіону до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України”, - ідеться в повідомленні.

За словами Марини Порошенко, наразі в Чернівецькій області працює 100 інклюзивних шкіл, у яких навчається 258 учнів з особливими освітніми потребами.

Вона підкреслила, що порівняно з минулим роком кількість “особливих” дітей та інклюзивних шкіл збільшилася на третину - дітей стало більше на 77 осіб, а закладів – на 32.

Водночас перша леді наголосила, що на сьогодні інклюзивною освітою охоплені менше 1 % дітей з інвалідністю в регіоні.

Крім того,  дружина Президента разом зі школярами Буковини, чиї батьки захищають кордони України на сході, створили новий розділ у національному проекті “Книга Миру”.

Читайте також: У школу без конкурсу. Що треба знати батькам першокласників

В АП нагадали, що в проекті беруть участь школярі з різних куточків України, а також уже приєднались і представники діаспор зі США, Канади, Туреччини та інших країн. Діти захисників України у “Книзі Миру” залишають сімейні фото з батьками та підписують їх своїми віршами або побажаннями мирного майбутнього. Чернівецька область стала 22-м регіоном, діти якого заповнили сторінки цієї фотокниги. Завершиться проект до цьогорічного Дня Незалежності України у Києві, де відбудеться урочиста презентація. Книга стане своєрідним літописом життя в Україні - до та після війни на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-