Запаморочення і тахікардія: лікар розповів про стан дітей у Черкасах

Запаморочення і тахікардія: лікар розповів про стан дітей у Черкасах

Укрінформ
Школярів, які постраждали сьогодні на ранковій лінійці у черкаській школі №8, госпіталізували з симптомами тахікардії, запаморочення та втратою свідомості.

Про це поінформував головний лікар обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький, повідомляє прес-служба Черкаської міськради.

"Серед симптомів, із якими госпіталізували школярів, – запаморочення, тахікардія, втрата свідомості. Наразі стан дітей покращується", – зазначив він.

За словами головного лікаря, 11 з 50 госпіталізованих дітей залишаються в реанімації, решта - у неврологічному та педіатрічному відділеннях.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці на лінійці в черкаській школі учням 2-7 класів стало зле. Спочатку йшлося про два десятки дітей, пізніше кількість постраждалих зросла до 51. Попередній діагноз - отруєння невідомою речовиною. Експрес-аналіз повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів, отруйних речовин на місці події не виявив. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Читайте також: Масове отруєння у Черкасах: голова ОДА каже, що стан дітей поліпшується

Президент України Петро Порошенко доручив вжити усіх заходів для встановлення причини отруєння дітей у Черкасах.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і глава МОЗ Уляна Супрун відбули до Черкас для з'ясування ситуації зі здоров'ям дітей.

Фото: Анатолій Бондаренко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-