На Херсонщині ввели в експлуатацію 120 га сучасного зрошення

На Херсонщині ввели в експлуатацію 120 га сучасного зрошення

Фото
Укрінформ
На Херсонщині у Каховському районі у понеділок ввели в експлуатацію 120 гектарів нових зрошуваних земель, які поливатимуться за сучасними технологіями.

Про це повідомила прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

"7 травня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом із народним депутатом України Сергієм Хланєм взяли участь у відкритті нової насосної станції, побудованої приватним підприємством "Восток-Агро" на землях Роздольненської сільської ради Каховського району. Інвестиційний проект з будівництва меліоративної мережі включає в себе насосну станцію, кілометри магістральних труб та відгалуження до трьох американських поливних машин "Zimmatic", керування якими здійснюється за допомогою комп'ютера, планшета або смартфона. Пуск зрошувальної системи дав можливість зрошувати близько 120 гектарів", - повідомила прес-служба.

Безперебійна подача води на зрошувальні землі може здійснюватися насосною станцією цілодобово.

Читайте також: Херсонщині дають 70 мільйонів на зрошення земель

За інформацією ОДА, обсяг інвестицій у даний проект склав близько 8 млн гривень.

Херсонщина на даний час має найпотужнішу серед регіонів України зрошувальну систему. З 420 тис. гектарів зрошення, створеного тут ще за радянських часів, вдалося зберегти від розкрадання та руйнації близько 380 тис. гектарів. У 2016 та 2017 роках в регіоні поливалися близько 300 тис. гектарів зрошуваних земель. Решта з різних причин не використовувались в режимі зрошення. На території Херсонщини знаходиться потужна мережа зрошувальних каналів, у тому числі найбільші в Україні Північно-Кримський та Каховський магістральні канали, які беруть тут свій початок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-