За клопотанням Холодницького відсторонили харківського суддю

За клопотанням Холодницького відсторонили харківського суддю

Укрінформ
Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Дзержинського районного суду Харкова Сергія Лазюка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення за клопотанням заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького було ухвалене на засіданні ВРП у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького задовольнити. Тимчасово, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, відсторонити суддю Дзержинського районного суду Харкова Сергія Лазюка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - оголосив заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич.

Як повідомляв Укрінформ, суддю Лазюка затримали у січні 2016 року під час отримання у службовому кабінеті 300 доларів як частини від основного хабара в 1 тис. дол. - за позитивне вирішення питання, пов'язаного з житлом. Після року слідства справу було передано до суду в Полтаві, де Лазюку обрано заставу як запобіжний захід. Водночас захист заявляє, що гроші судді підкинули, а справу сфабрикували.

У березні 2017 року Лазюк, який був відсторонений від службових обов'язків, повернувся до роботи у суді.

Читайте також: ВРП відсторонила ще одного суддю-хабарника

Водночас НАБУ розслідує ще одне провадження щодо Лазюка. Зокрема, 30 травня 2017 року детективи оголосили Лазюку підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, цей суддя вимагав хабар у сумі 75 тис. грн за прийняття рішення в інтересах людини, яка заплатила гроші.

Суддя Лазюк також відомий тим, що ухвалював рішення про адміністративне покарання активістів харківського Євромайдану, він також визнав законним рішення Харківської міськради про особливий статус російської мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-