Синоптики розказали, коли в Україну прийдуть дощі

Синоптики розказали, коли в Україну прийдуть дощі

Укрінформ
В Україні 4 травня триватиме спека до 32 градусів тепла, 5 травня на заході пройдуть локальні грозові дощі, які знизять температуру повітря до 23-27 градусів.

У неділю, 6 травня, послаблення спеки досягне північної частини та більшості центральних областей України.

Про це повідомила у своєму метеоблозі синоптик Наталка Діденко.

"4 травня триватиме в Україні спека, +26+32 градуси, буде багато сонця і переважатиме суха погода. 5 травня на заході України пройдуть локальні грозові дощі, які знизять температуру повітря до +23+27 градусів", - зазначила вона.

За даними Діденко, у неділю, 6 травня, послаблення спеки досягне північної частини та більшості центральних областей України. Спека впаде до +22+27 градусів разом із окремими грозовими дощами зливового характеру. На сході та у південній частині ще очікується +26+32 градуси.

7 травня Україною пройде атмосферний фронт із короткочасними дощами та грозами. Опади більш ймовірні у нічні та ранкові години. Протягом дня повітря буде комфортним, +23+27 градусів.

8 травня температурний фон суттєво не зміниться. Проте підросте атмосферний тиск, і повсюди переважатиме суха погода.

9 травня у більшості областей України температура повітря знизиться до +21+26 градусів, а 10 травня знову градуси "підростуть" до +23+29.

У середу-четвер можливі локальні грозові дощі, які розташуються територією України вкрай нерівномірно.

Читайте також: Синоптики на сьогодні обіцяють до 32 градусів тепла

Висока температура повітря сприятиме підвищенню пожежної небезпеки, додала синоптик.

За словами Діденко, у Києві 4-5 травня переважатиме спекотна погода. Послаблення спеки разом із короткочасними дощами очікується у столиці 6 травня.

Наступного тижня у Києві денна температура повітря коливатиметься в межах +22+25 градусів. Локальні дощі з грозами ймовірні 7 та 8 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-