Суд навіть не оштрафував мера Сум за премії в 300%

Суд навіть не оштрафував мера Сум за премії в 300%

Укрінформ
Збільшення премії до 300% собі та своїм підлеглим мером Сум Олександром Лисенком Зарічний райсуд визнав адміністративним правопорушенням, пов'язаним з корупцією. 

Однак  через юридичні нюанси міський голова уник покарання у вигляді штрафу від 3400 до 6800 гривень. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

 „Зарічним районним судом винесено рішення у справі про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, стосовно міського голови Сум Олександра Лисенка за порушення вимог ч.1. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів) КУпАП. Встановлено, що очільник міста, будучи належним чином обізнаним із положеннями антикорупційного законодавства, публічно не повідомив колегіальний орган – Сумську міськраду – про конфлікт інтересів під час голосування за збільшення собі грошової премії до 300%”, - зазначила Науменко.

За результатом розгляду протоколу, складеного Управлінням захисту економіки Нацполіції, рішенням суду міського голову визнано винним у інкримінованому правопорушенні, однак до відповідальності його не притягнуто, оскільки стягнення може бути накладене не пізніше як через три місяці з дня виявлення правопорушення. А цей строк закінчився 16 квітня 2018 року. Прокуратура позбавлена права оскаржувати це рішення.

Читайте також: Бочковський через суд повернув собі крісло глави ДСНС і зарплату за три роки

 Як зазначає прес-служба Зарічного суду, збільшення граничного розміру премії зі 150 до 300%, за яке голосував Сумський міський голова, пов’язано не з прогнозованим збільшенням обсягу роботи, а з метою збільшення рівня своєї заробітної плати за рахунок премії.

Водночас вказується, що оклади в мерії Сум не переглядалися з 2006 року та не відповідали встановленому розміру мінімальної зарплатні.

У свою чергу Лисенко, який майже два місяці не приходив на судові засідання через хворобу та оздоровлення, пояснив:  "Я хотів підняти зарплати всім, і я це зробив. Адже на державному рівні було підняте питання про збільшення розміру мінімальної заробітної плати - ми мусили зробити це також". 

А ще міський голова  в його притягненні до суду бачить політичне підгрунтя і впевнений, що такою ситуацією скористалися  його опоненти.  Адже  такі ж  рішення щодо збільшення премій були прийняті в інших містах,  але там суди не визнали це відповідним правопорушенням. 

"На рахунок цього питання до матеріалів справи залучені роз’яснення НАЗК та Вищого спеціалізованого суду, яке суддя не врахувала”, - прокоментував ситуацію мер Сум. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-