Обшуки на

Обшуки на "Мотор Січі": запорізькі ЗМІ висувають версії

Укрінформ
23 квітня СБУ проводить слідчі дії на запорізькому підприємстві «Мотор Січ», яке контролюється народним депутатом України В'ячеславом Богуслаєвим.

Про  це повідомляє 1-й Запорізький

“Зараз на заводі працюють фахівці столичного управління СБУ. У прес-службі «Мотор Січі» доки не коментують обшуки», - йдеться в повідомленні.

Експерти розглядають дві версії. По одній - це ухилення від податків при приватизації «Мотор Січі» в 90-і роки. Внаслідок мінімізації вартості приватизованого майна, бюджет недоотримав засоби у особливо великих розмірах. У серпні минулого року Генпрокуратура почала розслідування за цим фактом.  

Друга версія торкається продажу контрольного пакету акцій посадовцями і власниками ПАО «Мотор Січ» на користь іноземних компаній. Зокрема, йдеться про громадянина Китаю, власника Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Ван Цзі. За версією ЗМІ, з минулого року він контролює 56% акцій підприємства. Цю долю китаєць нібито купив у народного депутата України, генерального конструктора і президента АТ «Мотор Січ» 79-річного В'ячеслава Богуслаєва і підконтрольних йому структур.  

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками на "Мотор Січ"

Після угоди з китайцем Служба безпеки України в червні порушила справу про «диверсію» - мовляв, потужності заводу новий власник може вивезти з України, а сам завод знищити. Перекидання більше 50% акцій і активів підприємства, за версією правоохоронців, можуть привести до ліквідації і повного знищення єдиного унікального заводу з виробництва авіадвигунів. 

У вересні 2017 року Служба безпеки України через суд домоглися арешту іменних акцій компанії «Мотор Січ» на час проведення досудового розслідування за частиною ч.1 ст.14 (підготовка до злочину), ст.113 КК України (диверсія). 

В той же час Богуслаєв не підтвердив, але й не спростував інформацію про продаж контрольного пакету запорізького підприємства китайцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-