Водяні лілії у Чернівцях висаджували рятувальники

Водяні лілії у Чернівцях висаджували рятувальники

Фото
Укрінформ
В озері парку «Жовтневий» у Чернівцях висадили латаття біле, більш відоме загалу як водяні лілії. До роботи залучали рятувальників, оскільки рослини треба садити на дно водойми.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор парку Сергій Столяр.

«Саджанці водяної лілії, які було висаджено в озеро у нашому парку, нам подарував, мешканець міста, підприємець Анатолій Овачук. Цю рослину також називають лататтям. Для висаджування залучались команди міської рятувальної служби, бо необхідно було занурювати кореневу систему на глибину до 2 метрів».

Латаття висадили за всіма правилами агротехніки. Фахівці впевнені, що рослини приживуться в новому місці і будуть милувати око чернівчан та гостей міста.

«Це багаторічні рослини. Якщо вони приживуться, то вже на початку літа наше озеро розквітне ліліями. А в подальшому ми будемо вишукувати кошти, щоб закупити ще більше квітів», - повідомив Столяр.

Читайте також: В університеті Чернівців розквітли магнолії

Дирекція парку нарікає, що люди часто порушують заборону на купання в парку і можуть випадково чи спеціально нашкодити лататтю. Проте, кажуть, що рятувальники допомагатимуть працівникам парку стежити за дотриманням правил відпочиваючими.

Фото Чернівецької міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-