Мер Скадовська за рішенням суду припинив свої повноваження

Мер Скадовська за рішенням суду припинив свої повноваження

Укрінформ
У курортному місті Скадовськ Херсонської області міський голова Олександр Яковлєв припинив свої повноваження, які відтепер здійснює секретар міської ради Олег Сокольчук.

Про це Яковлєв поінформував на своїй сторінці у Facebook.

"49-та сесія (Скадовської міської ради - ред.) таки відбулася. З 10 квітня секретар міської ради Сокольчук О.М. тимчасово здійснює повноваження міського голови. Про це було прийнято відповідне рішення. Він і проводив сесію", - повідомив Яковлєв.

Він також зазначив, що до 25 квітня 2018 року виконувач обов'язків Скадовського міського голови Олег Сокольчук має звернутись до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення у Скадовську позачергових виборів міського голови.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 3 квітня рішенням Апеляційного суду Херсонської області, який залишив у силі постанову Скадовського районного суду, Скадовського міського голову Олександра Яковлєва було відсторонено від займаної посади. До моменту офіційного отримання рішення Апеляційного суду області Яковлєв продовжував залишатися на посаді і виконувати свої службові обов'язки.

Читайте також: На Херсонщині судять лікаря за смерть трирічної дитини

28 грудня 2017 року Скадовський районний суд виніс постанову, якою визнав Скадовського міського голову Олександра Яковлєва винним у вчиненні адміністративного правопорушення, зобов'язав стягнути з нього шраф у сумі 6,8 тис. гривень та позбавив його права обіймати посаду Скадовського міського голови терміном на 1 рік. Ця постанова була прийнята на підставі чотирьох протоколів, складених стосовно міського голови Яковлєва за фактом закупівель Скадовською міською радою у 2016 - 2017 роках канцелярських товарів на загальну суму 1 тис. 167 гривень в магазині його дружини. Мер Скадовська подав апеляцію на рішення Скадовського районного суду до Апеляційного суду Херсонської області. Судові засідання Апеляційного суду по цій справі кілька разів переносилися. Зокрема, для надання і вивчення нових документів по даній справі та через хворобу судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-