Весняний паводок: рятувальники повідомили, які річки в небезпеці

Весняний паводок: рятувальники повідомили, які річки в небезпеці

Укрінформ
11 - 13 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни з виходом води на заплави. На Чернігівщині можливий перелив води через дороги.

Про це повідомляє ДСНС.

«На Прип'яті з добовою інтенсивністю на 1- 5 см, внаслідок продовження росту рiвнiв води відбуватиметься подальше затоплення заплав (Волинська, Рівненська обл.), на Прип'яті (с. Рiчиця) можливе затоплення господарських споруд в окремих населених пунктах Ратнiвського району Волинськоi областi; на 1- 5 см у середніх та нижніх течіях Сули, Пслі, нижніх ділянках Ворскли, Орелі з подальшим затопленням заплав (Сумська, Полтавська обл.)», - йдеться у повідомленні.

Також на 5 - 25 см підніметься рівень води на річках басейну Десни, з подальшим затопленням заплав та обтоплення територій і об'єктів, розташованих на заплаві (частин населених пунктів, присадибних ділянок, перелив води через автодороги місцевого значення), порушення транспортного сполучення у Чернігівському, Новгород-Сіверському районах.

Читайте також: Українців попередили про надзвичайний стан пожежної небезпеки

Підйом води на 1-5 см прогнозується на Верхньому Дніпрі (у Чернігівської обл.) з початковим виходом води на заплаву; на українській ділянці Дунаю біля м. Вилкове зберігатиметься утримання рівнів води на небезпечних відмітках (155-165 см) з підтопленням незаселених ділянок міста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-