У Кривому Розі біля райвиконкому встановили скульптуру Божої Матері

У Кривому Розі біля райвиконкому встановили скульптуру Божої Матері

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі напередодні Великодня відкрили пам'ятник «Увічнення пам'яті Явлення Святого Покрова Пресвятої Божої Матері». Чотириметрова бронзова скульптура Покрова встановлена біля виконкому у Покровському районі на 8-метровому п'єдесталі, що залишився після знесення пам'ятника Леніну.

В урочистій церемонії відкриття пам'ятника взяли участь міський голова Юрій Вілкул і митрополит Криворізький і Нікопольський владика Єфрем, народні депутати України Костянтин Павлов і Андрій Гальченко, настоятелі криворізьких храмів, сотні городян, повідомляє 0564.ua.

Міський голова підкреслив: «Це глибоко символічно, що саме в Покровському районі ми встановили скульптуру Божої Матері. Кривий Ріг – край козацький, а ми з вами знаємо, що для козаків вона була покровителькою і захисницею. Тому, тепер наше місто також під особливим захистом - Покрови Богородиці. У пам'ятнику закладений не тільки духовний сенс, він має і культурне значення. Упевнений, він стане прикрасою нашого міста і одним з улюблених місць криворіжців».

Читайте також: У Києві затримали пару, яка крала бронзові фрагменти фонтану

Проект реалізований за програмою соцпартнерства міста із промисловими підприємствами, без залучення бюджетних коштів. Автор скульптури - член Національної спілки художників України, скульптор Володимир Токар.

У Кривому Розі біля райвиконкому встановили скульптуру Божої Матері / Фото 0564.ua.

Зараз скульптор працює ще над двома масштабними проектами. Цього року у Центрально-Міському районі по вулиці Петра Калнишевського буде встановлено восьмиметровий пам'ятник Петру Калнишевському - засновнику поштової станції Кривий Ріг. А в Саксаганському районі на площі А. Поля з'явиться новий історичний пам'ятник хрестителю Русі - князеві Володимиру Великому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-