Вода в Айдарі на Луганщині піднялася на 20 см за добу – є загроза підтоплення

Вода в Айдарі на Луганщині піднялася на 20 см за добу – є загроза підтоплення

Укрінформ
Якщо 6 квітня рівень води в річці Айдар на Луганщині становив 546 сантиметрів, то вже на ранок 7-го він піднявся до 563 см, створивши загрозу підтоплення околиць районного центру Старобільська.

Таку інформацію оприлюднила сьогодні прес-служба ГУ ДСНС України в Луганській області.

«Станом на 10 годину 07 квітня рівень води в річці Айдар складає 563 см. Тривають роботи по перекачці води зі струмка Солоний до р. Айдар по вул. Набережна м. Старобільськ. На місці працює 2 одиниці техніки. Вразливими ділянками є вулиці які знаходяться поблизу річки Айдар. Працює районна комісія ТЕБ та НС», - повідомляє прес-служба ГУ ДСНСУ.

Зазначається, що на річці Айдар проводить роботи Луганська обласна водолазна служба, яка ліквідує місця розгерметизації гідротехнічних запорів дамби, щоб запобігти розливу води з річки Айдар до струмка Солоний та прилеглого житлового сектору.

Читайте також: Рятувальники попереджають про загрозу підтоплення населених пунктів і доріг

По вулицях, які підпадають під зону підтоплення проводяться обходи населення з ціллю з’ясування необхідності евакуації та роз’яснення дій у випадку підтоплення житлових будівель. На даний час звернень про допомогу від населення до підрозділу не надходило.

Як повідомляв Укрінформ, до 10 квітня на річках України продовжується підйом води, є загроза підтоплення населених пунктів та доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-