У Херсоні на річкових перевезеннях понад 92% пасажирів - пільговики

У Херсоні на річкових перевезеннях понад 92% пасажирів - пільговики

Укрінформ
У Херсоні на пасажирських річкових перевезеннях кількість пасажирів-пільговиків, які їздять безкоштовно або сплачують лише половину встановленого тарифу, складає 92,5% від всіх пасажирів.

Про це поінформував у вівторок на позачерговому засіданні виконкому Херсонської міської ради член виконкому Дмитро Харланов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Торік перевезли (річковими теплоходами у Херсоні - ред.) 158 тис. пасажирів. 92,5% пасажиропотоку - це пільговики, і всього 7,5% - це платники (які сплачують повну вартість квитка - ред.)", - розповів Харланов.

Згідно інформації, оприлюдненій на засіданні виконкому, для пенсіонерів та інших пільговиків протягом тижня, крім суботи та неділі, проїзд на річкових теплоходах у Херсоні безплатний. А у суботу та неділю вони сплачують лише 50% вартості квитка.

"У цьому ж році заклали планову субвенцію (із міського бюджету Херсона на річкові перевезення - ред.) 4 млн 356 тис. гривень, по тарифу 26 гривень (за одну поїздку - ред.). І це говорить про те, що лише у цьому році всіх пільговиків, яких ви (КП "Херсонський комунальний транспортний сервіс" - ред.) перевезете, буде 167,5 тис. пасажирів. Тобто, на 10 тис. більше, ніж перевезли в цілому у минулому році", - зазначив Харланов.

На дане заваження міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, який головував на засіданні виконкому, поінформував, що із вказаної міської бюджетної субвенції у 4 млн 356 тис. гривень, спрямованої на дотування у Херсоні місцевих річкових пасажирських перевезень, 1 млн 101 тис. гривень спрямовано на підготовку річкових теплоходів, якими ці перевезення будуть здійснюватися, а решта коштів - безпосередньо на перевезення річковим транспортом пільгових категорій громадян.

Читайте також: Укрзалізниця відклала анонсоване здорожчання квитків

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у вівторок на позачерговому засіданні виконкому міської ради прийнято рішення встановити в 2018 році комунальному підприємству "Херсонський комунальний транспортний сервіс" тариф на послуги з перевезення пасажирів на водному транспорті, який забезпечуватиме проведення навігації річкового транспорту загального призначення у м. Херсоні, в розмірі 25 гривень за одну поїздку на теплоході. Це на 1 гривню менше, ніж планувалося. У 2016 та 2017 роках тариф становив  20 гривень.

За інформацією мерії, у 2017 році на початок здійснення у Херсоні минулорічної річкової навігації комунальному підприємству "Херсонський комунальний транспортний сервіс", було виділено із міського бюджету 526 тис. 680 гривень фінансової підтримки. А на перевезення ним річковими теплоходами пільговиків було виділено з міського бюджету 2,9 млн гривень.

У Херсоні на частину дач можна дістатися лише річковим транспортом. Протягом останніх років перевезення пасажирів річковим транспортом здійснювалося у Херсоні за 12-ма напрямками, на яких працювали 6 теплоходів та 13 приватних маломірних суден (баркасів).

Фото: Олешків онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-