Повінь у Чернігові

Повінь у Чернігові "виганяє" містян із будинків

Фото
Укрінформ
У Чернігові кілька десятків приватних будинків, розташованих поблизу ріки Стрижень, підтоплені паводком. Деякі жителі були змушені виїхати зі своїх осель. Поліція цілодобово охороняє будинки в зоні підтоплення.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

"В Чернігові сталося підтоплення приватних господарств уздовж річки Стрижень, висока вода підступила до десятків будинків, деякі сім’ї змушені були покинути свої помешкання. Поліція цілодобово охороняє зону підтоплення", - йдеться у повідомденні.

Зазначають, що в зону стихійного лиха потрапили десятки приватних будинків. До ліквідації наслідків лиха залучені рятувальники та комунальні служби. Відкрито засувки на дамбах для максимального скиду воду та зниження її рівня.

Для забезпечення публічного порядку та збереження майна чернігівців у районі підтоплення цілодобово чергує поліція. Поліцейські закликають містян допомагати своїм сусідам, пенсіонерам та людям похилого віку, а також повідомляти про можливі факти мародерства.

У Чернігівській міськраді поінформували, що 1 квітня починаючи з 16 години у місті сталося підтоплення 81 приватного домогосподарства (район Бобровиця: вул. Р. Бджеського - 8, вул. Лугова - 34, вул. Піщана - 24, вул. Шевченка - 3, вул. Липинського – 12).

Для зменшення рівня талих вод екскаватором вирито траншею вздовж вул. Шевченка біля будинку №253 довжиною 30 м, глибиною від 0,5 до 1 м та шириною 0,7 м. На шляхах протікання води розчищено русло каналу та прилеглу територію, прибрано перепони (сміття, гілля, забори) для пропуску води.

Читайте також: Велика вода в Україні: ДСНС назвала небезпечні річки

Станом на 6.00 2 квітня завдяки вжитим заходам вдалося знизити рівень води по вул. Шевченка біля будинку №253 до 48 см  (початковий рівень - 1,12 м). Проведено повне відкачування води в 15 домогосподарствах.

2 квітня о 1.20 у результаті підйому рівня води в річці Стрижень сталося підтоплення 15 приватних господарств (вул. Гонча - 14, вул. Алексєєва - 1) на правому березі річки між вул. 77 Гвардійської Дивізії та вул. Київська.

Відселено до родичів 2 особи із будинку по вул.Гончій та 5 осіб із будинку по вул.Алексєєва.

Для ліквідації наслідків паводку на дамбі річки Стрижень по вулиці Київській для додаткового пониження рівня талих вод сьогодні проводитиметься перекачка води за допомогою наземного обладнання, яке буде перетинати проїжджу частину. У зв’язку з цим вулиця Київська в районі дамби на р. Стрижень буде тимчасово перекриватися для проїзду автотранспорту.

На даний час у районі дамб, на шлюзах по р. Стрижень організовано чергування працівників ДСНС з метою очищення водоскидів та забезпечення безперебійного проходження води.

Їх колеги з відділу ДСНС міської ради постійно чергують у місцях підтоплення домогосподарств, відстежуючи  ситуацію для прийняття керівництвом міста управлінських рішень.

У разі необхідності буде організовуватися відселення жителів з підтоплених будинків та їх евакуація. У такому випадку людям допоможуть також транспортом для вивезення речей.

Повінь у Чернігові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-