Марина Порошенко на Сумщині підписала меморандум про інклюзивну освіту

Марина Порошенко на Сумщині підписала меморандум про інклюзивну освіту

Фото
Укрінформ
Сумська область долучилася до національного проекту дружини Президента України Марини Порошенко з розвитку інклюзивної освіти.

Відповідний меморандум був підписаний у ході робочої поїздки першої леді на Сумщину у вівторок, повідомляється на сайті Президента.

“27 березня дружина Президента України здійснила робочий візит на Сумщину. У ході поїздки Марина Порошенко та голова Сумської ОДА Микола Клочко підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки”, - eдеться в повідомленні.

Марина Порошенко на Сумщині підписала меморандум про інклюзивну освіту/ Фото прес-служби президента

За словами Марини Порошенко, наразі у Сумській області працює лише 54 інклюзивні школи, де навчається 127 учнів з особливими освітніми потребами. Водночас вона додала, що інклюзивною освітою охоплені всього 7% «особливих» дітей Сумщини, у той час як 520 дітей знаходяться на індивідуальному навчанні.

Перша леді також передала голові Сумської ОДА типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, рекомендовані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час створення нового освітнього простору.

Крім того, дружина Президента провела нараду з головами районних рад, ОТГ та міськими головами щодо створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів у регіоні. Вона наголосила, що розвиток системи рівних можливостей в освітньому процесі – це ще один із етапів реалізації реформи інклюзивної освіти.

Читайте також: Марина Порошенко збирає історії дітей для "Книги Миру"

Як зазначили в АП, у ході обговорення було підписано Меморандуми між керівництвом області та органами місцевого самоврядування, якими передбачено створення у Сумській області 22-х Інклюзивно-ресурсних центрів на рівні територіальних громад.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №545, мережа ІРЦ має запрацювати вже з 1 вересня 2018 року.

Перебуваючи на Сумщині, Марина Порошенко зустрілася з вихованцями дошкільного закладу та учнями інклюзивних класів Сумського НВК №16 ім. Олексія Братушки, відвідала державний професійно-технічний заклад «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг», де здійснюється підготовка учнів із порушеннями розвитку за професією «Швачка».

Також дружина Президента запросила школярів на спектакль, що відбувся у рамках шостого всеукраїнського театрального фестивалю «Чехов-фест-2018», який цьогоріч проходить з 21 по 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-