У

У "Нацдружинах" заявляють, що взяли ZIK під охорону на прохання телеканалу

Документ
Укрінформ
Телеканал ZIK попросив громадську організацію “Національні дружини” взяти під охорону приміщення редакції “для запобігання рейдерському захопленню”.

Лист-звернення за підписом заступника директора телеканалу Вадима Зака опублікували Нацдружини у Facebook додавши: "відсьогодні ми беремо на себе зобов’язання гарантувати представникам даного ЗМІ право на чесну роботу та повну безпеку".

“Просимо вас забезпечити нагляд за приміщенням телеканалу ZIK, який знаходиться в Жовтневому палаці, розташованого за адресою: м. Київ, алея Героїв Небесної Сотні, 1, силами ГО “Національні дружини” для запобігання рейдерському захопленню невідомими особами”, - йдеться в листі.

У свою чергу в Нацдружині заявили, що відреагували на таке звернення і у вівторок оголосили, що “беруть під свій захист телеканал ZIK”.

Читайте також: Бізнесмен Димінський вибув зі складу власників ZIK

Укрінформ намагався взяти коментарі з приводу ситуації безпосередньо у представників телеканалу ZIK, проте поки що зв’язатися з відповідальними особами не вдалося.

Водночас керівник прес-служби партії “Національний корпус” Роман Чернишев у коментарі Укрінформу підтвердив, що представники організації “Національні дружини” будуть цілодобово охороняти будівлю телеканалу ZIK у Києві.

“Національні дружини за зверненням редакції телеканалу беруть ZIK під охорону. І ця охорона телеканалу Національними дружинами буде відбуватися стільки, скільки буде потрібно, поки ми не будемо впевненими в тому, що загроз та невтішних перспектив атаки на телеканал не буде здійснено. Сьогодні точно будемо тут весь день”, - сказав Чернишев.

Він повідомив, що наразі всередині та зовні приміщення знаходяться близько 10 осіб, “проте в разі потреби, по дзвінку, тут буде стільки людей, скільки буде потрібно”.

“Є люди, які знаходяться по периметру на вулиці, є люди, що знаходяться в холі, і є люди, які знаходяться безпосередньо в редакції. Люди знаходитимуться тут по методу чергування, вони будуть змінюватися, але знаходитимуться тут цілодобово”, - наголосив Чернишев.

Він також уточнив, що охорону телеканалу представники “Нацдружини” здійснюють “на громадських засадах”.

“Це такий відклик громадської організації на звернення телеканалу і все відбувається на громадських засадах. Ніяких, звичайно, договорів про охорону немає, тому що (Нацдружини — ред.) не охоронна агенція”, - зазначив Чернишев.

Фото: Фейсбук Національні дружини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-