На Житомирщині викрили схему масштабного розкрадання військової техніки

На Житомирщині викрили схему масштабного розкрадання військової техніки

Фото
Укрінформ
У Новоград-Волинському районі на Житомирщині під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу правоохоронці викрили  схему розкрадання спецтехніки та транспортних засобів, які продавалися через інтернет.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУНП Житомирщини.

«Серед виявленої техніки - БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги,  причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у т.ч. для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини та інше», - йдеться у повідомленні.

Обшуки тривали впродовж двох тижнів, під час них вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу. Нині правоохоронці перевіряють, чи перебувають вони на відповідному обліку у військових частинах.

За інформацією поліції, на ресурсах в мережі інтернет розміщено оголошення про продаж зазначеної техніки.

Читайте також: На шахті «Степова» усунули майже всі причини, що призвели до трагедії

Обставини резонансної справи нині розслідуються за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув’язнення строком від 3 до 8 років.

Поліція ініціювала клопотання щодо накладення арешту на зазначену техніку до з’ясування усіх обставин.

Фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-