На Харківщині архітектор-хабарниця заарештована із можливістю внести заставу

На Харківщині архітектор-хабарниця заарештована із можливістю внести заставу

Укрінформ
Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури області про обрання запобіжного заходу начальнику управління містобудування, архітектури та земельних відносин однієї з міськрад Харківської області, підозрюваній у хабарництві.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Максим Блохін.

"Підозрюваній в отриманні неправомірної вигоди призначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 528,6 тис. грн", - зазначив прокурор.

Читайте також: Головний архітектор Василькова погорів на хабарі

23 березня співробітники прокуратури Харківської області спільно з поліцією затримали під час отримання неправомірної вигоди чиновницю-начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин однієї з міськрад Харківської області за підозрою у вимаганні 40 тис. грн хабара. Установлено, що кошти посадовець вимагала та отримала від підприємця за погодження технічної документації щодо розміщення двох МАФів. За отримання необхідної дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд для підприємницької діяльності чиновниця взяла 40 тис. грн - по 20 тис. грн за кожен кіоск.

Під час проведення обшуку у службовому приміщенні вилучено 20 тис. грн.

Службовій особі оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-