Порошенко передав рівненським рятувальникам нову техніку

Порошенко передав рівненським рятувальникам нову техніку

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко передав нову техніку підрозділу Державної служби із надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Серед вручених одиниць техніки пожежні автоцистерни, призначені для доставки на місце пожежі особового складу та засобів гасіння вогню, спеціального обладнання тощо, а також оперативно-рятувальні автомобілі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко відвідав пожежно-рятувальну частину у Рівному / Фото: Палінчак Михайло. Укрінформ

Як зауважив Президент, передана техніка була профінансована за рахунок центрального та обласного бюджетів, і буде використовуватись не лише на Рівненщині.

За його словами, рятувальники, які поїдуть в зону АТО, будуть набагато якісніше оснащені.

Разом з тим, звертаючись до представників Рівненського аварійно-рятувального загону, Порошенко зазначив, що на рахунку рятувальників Рівненщини – сотні врятованих життів.

Крім того, він наголосив, що величезну роботу пожежно-рятувальні підрозділи області виконують не лише у себе в регіоні, але і в зоні АТО - на Донеччині та Луганщині.

Читайте також: Порошенко обіцяє рятувальникам чотири французькі гелікоптери

"Ви облаштовуєте там оборонні рубежі, розміновуєте території, надаєте допомогу пораненим. Раніше вам доводилося евакуйовувати мирних мешканців із зони бойових дій", - додав глава держави.

Президент також запевнив, що держава наразі докладає зусиль для покращення грошового та матеріально-технічного забезпечення рятувальників та новостворених територіальних громад.

"ЗІЛи, на яких вже 30 і більше років працюють наші пожежники, безумовно, і морально, і фізично застарілі. Ті машини, які сьогодні ви отримуєте,  відповідають найвищим вимогам - мають вдвічі більший запас води, унікальну техніку, освітлювальні башти, вогнегасники, з якими до подачі води можна працювати в будинках – значно розширюють ваші можливості по рятуванню життя людей", - переконаний Порошенко.

Він також подякував підрозділам ДСНС за постійну готовність та оперативні дії під час реагування на надзвичайні ситуації, за мужність, патріотизм та професіоналізм.

Як відомо, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області є одним з основних підрозділів регіону чисельністю 244 працівників, з них 170 осіб атестованого складу та 74 вільнонайманих працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-