Держлісагентство запевняє, що лісів уже висаджують більше, ніж рубають

Держлісагентство запевняє, що лісів уже висаджують більше, ніж рубають

Укрінформ
Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар прогнозує збільшення вирубки лісів у майбутньому через вікову стиглість дерев.

Про це він сказав під час прес-конференції  в Укрінформі.

«Об'єм лісозаготівель буде залежати від вікової структури лісів. І я повинен вам сказати, що в наступні роки Україна буде змушена рубати більше, ніж рубає сьогодні. Така вікова структура лісу. В нас основні ліси саджалися в післявоєнний період, і сьогодні багато лісів набувають віку стиглості. Так, Україна підходить до того рівня, коли вона буде рубати більше», - зазначив Бондар.

Він також додав, що на місці зрубаних лісів саджаються нові. 

«Ми висаджуємо більше лісів і на більшій площі, ніж сьогодні рубаємо. Це правда, яка зафіксована статистикою», - наголосив посадовець.

Читайте також: Повінь перетворила бразильський ліс на підводну країну див

Окрім того Бондар зауважив на позитивній динаміці проростання нового лісу, в той же час не став заперечувати наявність незаконної вирубки лісів.

"Я не хочу стверджувати, що в Україні немає проблеми незаконних рубок. Вона є, безперечно. І з цією проблемою ми в міру наших  можливостей намагаємося боротися. Хоча треба визнати, що повністю ми не змогли на сьогоднішній день вирішити цю проблему", -  сказав Бондар. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-