Інтернет на селі: можуть провести ще один аукціон на 3G і 4G

Інтернет на селі: можуть провести ще один аукціон на 3G і 4G

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко планує доручити Нацкомісії провести аукціон на видачу ліцензій на інтернет-зв'язок третього і четвертого покоління у сільській місцевості.

Про це він заявив у виступі на відкритих торгах на отримання ліцензії на 4G в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що після цього аукціону ми доручимо, щоб наш регулятор (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації – ред.) зробив ще один аукціон у діапазоні 900 (МГц), де ми зможемо запускати третє і четверте покоління для сіл і селищ, для того, щоб мали можливість розвиватися сільська медицина, сільська освіта, щоб сільрада мала надійний і ефективний інтернет-зв'язок", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що початкова ціна отримання ліцензії на 4G  в Україні зросла майже втричі, що свідчить про надзвичайно високий рівень прозорості і конкурентності процесу.

Читайте також: Порошенко розраховує, що 4G у Києві з’явиться вже за кілька місяців

"Це кроки, які спрямовані на демонстрацію ефективної боротьби з корупцією", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, оператори Vodafone Україна, Lifecell та Київстар запропонували за 4G-ліцензії у діапазоні 2600 МГц 2 млрд 456 млн грн. Найбільшу кількість лотів на торгах "з голосу" за отримання 4G-ліцензій узяв оператор Київстар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-