У Вінниці відбудеться міжнародна Стусівська науково-практична конференція

У Вінниці відбудеться міжнародна Стусівська науково-практична конференція

Укрінформ
У Вінниці в квітні відбудеться VI Міжнародна науково-практична конференція, присвячена життю та творчості Василя Стуса, в ході якої презентують віртуальний музей поета-шістдесятника.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили співробітники кафедри теорії та історії української і світової літератури Донецького національного університету ім. В. Стуса, який працює у Вінниці.

«Шоста Міжнародна науково-практична конференція «Василь Стус: життя, ідеологія, творчість, соціополітичний і літературний контекст» відбудеться в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. У нас 20-21 квітня зберуться філологи, мистецтвознавці, філософи, культурологи, історики, правознавці, психологи та журналісти – усі, хто зацікавлений у вивченні багатогранного доробку поета і громадянина Василя Стуса. Запросили до участі в конференції представників Інституту літератури ім.. Т.Г Шевченка та Інституту української мови НАН України, Національної спілки письменників, а також наших польських колег з Інституту східнослов’янської філософії Ягеллонського університету (Краків)», - повідомили на кафедрі.

У межах підготовки конференції науковці розглянуть особливості літературного доробку Стуса, його громадської діяльності та їх роль на формування дискурсу руху національного опору, питання його поетики, художньої інтерпретації постаті поета та його доробку сучасним мистецтвом та актуальні проблеми сучасного стусознавства і філософсько-етичне підґрунтя творчої індивідуальності Стуса тощо.

За матеріалами конференції планується безкоштовне видання збірника.

Читайте також: Судові вироки й тюремні карцери не збили Василя Стуса зі шляху правди - Порошенко

Пленарне засідання конференції відбудеться 20 квітня. Цього ж дня в межах заходу відбудеться презентація віртуального музею Василя Стуса за участі його сина - голови Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», генерального директора Національного музею Тараса Шевченка Дмитра Стуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-