Харків без тепла: у мерії розповіли, чи будуть звільнення

Харків без тепла: у мерії розповіли, чи будуть звільнення

Укрінформ
Приймати кадрові рішення і звільняти представників "Харківських теплових мереж" через аварії до з'ясування всіх деталей не будуть.

Так сказав увечері в неділю, 25 лютого, журналістам перший заступник Харківського міського голови, керівник оперативного штабу з ліквідації наслідків аварій на тепломережах Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гарячкувати з кадровими рішеннями не будемо. Ви повинні розуміти, що є фахівці, є опалювальний сезон і зараз приймати поспішні висновки ми не будемо. Ми все проаналізуємо, врахуємо. Ми чітко крок за кроком подивимося проходження всього процесу і при підготовці до опалювального сезону, і при підготовці і локалізації тих поривів, які були", - зазначив Терехов.

За його словами, зараз аварійні бригади КП "Харківські теплові мережі" (ХТМ) усувають четвертий порив на тепломагістралі на Салтівці: "Там утворилася тріщина довжиною близько 1,5 метрів. Ми прийняли рішення повністю міняти цю ділянку теплотраси. Роботи будуть вестися, починаючи з цієї хвилини і завершаться до ранку".

"На час ремонту теплоносій пустили в Немишлянський район по резервній гілці. Спочатку підключать медкомплекс і пологовий будинок, а потім — шкільні і дошкільні установи. В зоні аварії — 4 школи і 6 дитсадків. Розраховуємо на те, що заняття в школах і дитсадках не будемо припиняти", - додав Терехов.

Що стосується витрат на заміну труб, то, за його словами, на заміну 10% труб в рік для КП "Харківводоканал" знадобиться 10 млрд грн: "Перекладка магістралей "ХТМ" буде коштувати ще дорожче, а бюджет у нас - 16 млрд грн".

"Потрібно залучати гроші Світового банку та інших фінансових установ, з якими ми активно працюємо. Потрібно вносити відповідні коригування до державного бюджету. Це має бути потужна, серйозна програма", — підкреслив Терехов.

Читайте також:Теплопостачання в Харкові обіцяють відновити до полудня понеділка

Станом на 21:00, сказали кореспондентові Укрінформу в прес-службі Харківської ОДА, в будівлі медкомплексу почали подавати теплоносій: "Зараз йде заповнення внутрішніх систем медустанов, протягом години відновлять нормальний температурний режим. Паралельно починають запускати і системи опалення в житлових будинках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-