У Дніпрі ухвалили програму реконструкції ветхого й аварійного житла

У Дніпрі ухвалили програму реконструкції ветхого й аварійного житла

Укрінформ
Депутати міськради Дніпра затвердили цільову програму відновлення та реконструкції ветхого й аварійного житлового фонду Дніпра на 2018 – 2022 роки.
Таке рішення було прийняте під час 30-ої сесії, поінформували у прес-службі міськради Дніпра.
«Нині житловий фонд Дніпра нараховує понад 5 тисяч багатоквартирних будинків. Серед них 816 будівель визнано ветхими. Це 15% від загальної кількості. Ще 1,6% споруд вважають аварійними. Переважно усі вони – одно- та двоповерхові будинки, в яких мешкають понад 7,6 тис. дніпрян. Водночас законодавством не передбачено зниження квартплати у таких випадках. Покращити стан житлового фонду допоможе системна реалізація нової програми», - йдеться в повідомленні.
Цього року у мерії планують провести комплексне обстеження 181 будинку. Зазначається, що, згідно з муніципальною ініціативою, стан будинків оцінюватимуть за відсотковими критеріями. Цим займатимуться підприємства, які проводять паспортизацію та технічну інвентаризацію будівель, а також організації, що мають ліцензії на проведення відповідних обстежень.
Так, якщо будівля не має деформацій, а окремі несправності можна усунути під час ремонту, її технічний стан вважають добрим. За шкалою це – до 20% від фізичного зносу. Задовільний стан надаватимуть будівлям, чиї елементи в цілому придатні для експлуатації, однак потребують ремонту. Фізичний знос у такому випадку буде від 21 до 40%.
Незадовільний стан матимуть споруди з рівнем зносу від 41 до 60%. Експлуатувати їх можна буде лише після проведення ремонту. До категорії ветхих належатимуть будинки, що зношені на 61 – 80%. Тобто стан їхніх несучих конструкцій аварійний, а ненесучих – дуже ветхий. Решту вважатимуть непридатними для проживання.
У міськраді наголосили, що за результатами обстежень будуть визначені об'єкти, які потребують поточних чи капітальних ремонтів, або реконструкції. Для формування титульних списків жителям або представникам підприємств, що надають послуги з управління багатоквартирними будинками, необхідно буде подати відповідні заяви до департаменту житлового господарства мерії.
Перевагу надаватимуть у першу чергу житловим будинкам, де жителі не мають боргів за житлово-комунальні послуги. Серед іншого, відновлення та реконструкція аварійного житла допоможуть скоротити чергу містян, що потребують поліпшення житлових умов. Загалом протягом 5 років на реалізацію програми планують виділити майже 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-