Гірники трьох держшахт їдуть до Києва – вимагати зарплату

Гірники трьох держшахт їдуть до Києва – вимагати зарплату

Укрінформ
У Донецькій області три шахти ДП "Селидіввугілля" – "1-3 Новогродівська", "Котляревська", "Україна" - продовжують простоювати, працювати почала одна  "Курахівська".

Про це в понеділок у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. 

"Три шахти ДП "Селидіввугілля" – "1-3 Новогродівська", "Котляревська", "Україна" - продовжують простоювати. На сьогодні запрацювала лише одна копальня – "Курахівська", - написав лідер профспілки.

Він також зазначив, що представники трудових шахтарських колективів сьогодні вранці виїхали до Києва, "їхні вимоги незмінні – повне погашення заборгованості по зарплаті, вони планують зустрітися із керівництвом Міненерговугілля".

Читайте також: Для виплати боргу шахтарям виділили 365 мільйонів

Раніше Волинець повідомляв, що уряд 16 лютого направив 365,1027 млн грн бюджетних коштів  на погашення заборгованості по зарплаті гірникам державних шахт України. Так, на Донецьку область надішло 172,3566 млн грн., Луганську – 133, 9285 млн грн, Львівську – 37,6238 млн грн та Волинську – 21,1938 млн. грн. Безпосередньо ДП "Селидіввугілля" отримало 90,8113 млн грн бюджетних коштів.

"Вдячний уряду за виділені кошти у розмірі 365 млн грн - це дало змогу погасити майже в повному обсязі заборгованість за попередні роки, але в даний момент залишається заборгованість 504 млн грн", - написав Волинець, додавши, що це означає, що не всім у повному обсязі виплатили заробітну плату за 2017 рік.

За його словами, гірники вимагають заборговану їм заробітну плату за січень  поточного року (зараз виплачено 27% за січень), за попередній період залишаються ще не сплачені в повному обсязі податки й платежі в фонд соціального страхування, пенсійний фонд, що також відображається на соціальному становищі працівників.

"Не відшкодовуються вчасно лікарняні. Люди не можуть вчасно переходити на пенсію та втрачають страховий стаж. Наступною вимогою є повне погашення заробітної плати та її підвищення. На шахтах "Котляревська" та "1-3 Новогродівка" вимагають повернення пластів у державну власність", - уточнив Волинець.

Як повідомляв Укрінформ, гірники чотирьох шахт ДП "Селидіввугілля" з 14 лютого  почали акцію протесту, вимагаючи  виплатити заборговану заробітну плату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-