Волонтера арештували за підозрою в потрійному вбивстві

Волонтера арештували за підозрою в потрійному вбивстві

Укрінформ
Жовтневий районний суд м. Маріуполя 17 лютого обрав міру запобіжного заходу у вигляді 60 діб арешту волонтеру та екс-бійцю АТО Петру Саламі на псевдо “Воділа”, якого звинувачують в причетності до вбивства родини підприємців у смт. Велика Новосілка на Донеччині.

Про це в соцмережі Facebook повідомляє екс-командир батальйону НГУ "Донбас" Анатолій Виногродський. 

“Водилі” дали прогнозовано 60 днів в СІЗО”, - написав Виногродський.

За його словами, засідання суду було закритим, а Петра Саламу привезли “не просто в кайданках, а ще з чорною пов'язкою на очах”.

Про затримання підозрюваних у потрійному вбивстві  15 лютого в соцмережі Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Ми встановили та затримали всіх осіб, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні вбивства родини у Великій Новосілці, яке мало місце ще 6 грудня 2017 року. Всі троє є активними учасниками громадської організації Внутрішній корпус бaтальойну "Донбас". Раніше брали участь в АТО.  За 20 років служби в карному розшуку та останні три роки своєї служби на охопленій війною Донеччині я до цього не бачив, щоб злочинці так знущалися над мирними мешканцями нашої країни. Потерпілих вбивали по-звірячому, наче худобу. Поставили на коліна всіх трьох, змусили читати молитву й по черзі, на очах один одного, вбивали. Це стало відомо з початкових показів затриманих. З показів цих покидьків, отримали здобич 40 тисяч гривень. До речі, всі троє є активними учасниками громадської організації Внутрішній корпусу батальйону "Донбас". Раніше брали участь в АТО”, - підкреслив Аброськін. 

Читайте також: Двоє затриманих зізналися в убивстві морпіхів

Як повідомляв Укрінформ,  в смт. Велика Новосілка Донецької області 6 грудня були вбиті члени сім'ї екс-глави місцевої райадміністрації Валерія Шири - донька, її чоловік та дорослий син. Сам Шира був  другом і кумом екс-президента Віктора Януковича. 

Деякі жителі смт. Велика Новосілка заявили, що  причина може критися в перерозподілі впливу бізнес-інтересів в районі. Адже Шира під час перебування на посаді "відібрав корпоративні права і став власником 90% сільгосппідприємств в районі". Підприємства він реєстрував на підставних осіб, у тому числі і загиблих. 

"Шира, який підтримав незаконний референдум і державний переворот на користь "ДНР ", змушений був переховуватися на непідконтрольній території. При цьому контролював практично всю економіку Великоновосілківського району, отримуючи відповідні дивіденди. Вважаю, що причину зухвалого вбивства цієї сім'ї треба шукати в конфлікті економічних інтересів старого режиму і представників бізнес-інтересу нової влади, яка зараз намагається приборкати залишки розкраденої економіки району ", - заявив один із мешканців селища. 

Ветеран АТО Петро Салама є соратником депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка. Сам він уродженець смт. Велика Новосілка. Раніше був підприємцем, в 2014 році увійшов до складу батальйону "Донбас", де і служив під керівництвом Семенченка.

У  2015 році Салама отримав поранення під час бою в Широкиному. Після демобілізації в 2016 році  почав допомагати добровольцям на лінії фронту: займався волонтерською діяльністю і збором грошей на потреби АТО. Має нагороду від президента України "За участь в антитерористичній операції".

В кінці грудня 2016 разом з батальйонами "Донбас" і "Айдар" Салама став учасником “штабу блокади торгівлі з окупантами Донбасу”. Цей факт його біографії дав привід учасникам акції  говорити про те, що арешт Салами є  провокацією, організованою  з метою тиску на Семенченка.

Близькі та знайомі Петра Салами не вірять у його причетність до вбивства і відгукуються про нього як про добру людину, не здатну на злочин.

За словами джерела "Обозревателя", до розправи над сім'єю підприємців причетні ще двоє людей з позивними "Богуслав" і "Герман".  Жовтневий районний суд м. Маріуполя їм також дав по 60 днів  арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-