У Чернігові за шпигунство судять білоруса

У Чернігові за шпигунство судять білоруса

Укрінформ
У Чернігівському районному суді Чернігівської області сьогодні продовжиться засідання у справі громадянина Білорусі Юрія Політіки, якого підозрюють у шпигунстві.

Повідомлення про призначений розгляд справи є на сайті суду.

"13.02.2018, 15.00... Єдиний унікальний номер справи: 743/77/18. Чернігівський районний суд Чернігівської області. Обвинувачений: Політіка Юрій Олександрович. Суть справи: шпигунство", - йдеться у повідомленні.

Напередодні у засіданні було оголошено перерву через те, що підсудний вимагав перекладача білоруської мови. Він заявив, що "частково розуміє" російську та українську, повідомило "Радіо Свобода".

Крім того, він вважає, що в обвинувальному акті немає чіткого визначення країни, для якої він нібито збирав секретну інформацію.

«Все звинувачення базується на тому, що я працював у російському ВТБ-Банку. Тому спочатку звинуватили в роботі на Росію, а потім і Білорусь», – сказав він в коментарі кореспонденту радіо.

Як повідомляв Укрінформ, Політіку обвинувачують у тому, що в період з червня 2016 по червень 2017 років він періодично приїздив на територію України, зокрема до  Чернігова, де збирав відомості, які становлять державну таємницю у сфері державної безпеки і охорони правопорядку України щодо проведення антитерористичної операції.

Влітку 2017-го його було затримано у Чернігові.

До обвинуваченого за ухвалою суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Суд Білорусі слухає справу журналіста Шаройка в закритому режимі - ЗМІ

Санкція інкримінованої йому ч.1 ст.114 Кримінального кодексу України (шпигунство) передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-