ДСНС визнала грудневий паводок на Закарпатті надзвичайною ситуацією

ДСНС визнала грудневий паводок на Закарпатті надзвичайною ситуацією

Укрінформ
Сьогодні Державна служба України з надзвичайних ситуацій схвалила експертний висновок щодо паводку на Закарпатті в грудні минулого року. Паводок класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Це наблизить виплату державних компенсацій області. 

 Про це інформують у прес-службі Закарпатської обладміністрації.

«У п’ятницю, 2 лютого, Державна служба України з надзвичайних ситуацій схвалила експертний висновок про рівень надзвичайної ситуації, що склалася на Закарпатті в грудні минулого року", - йдеться в повідомленні.

За даними Закарпатської ОДА, 15 – 17 грудня внаслідок паводку в області постраждали 14 територіально-адміністративних одиниць, у тому числі було підтоплено 67 населених пунктів, 1132 дворогосподарств, 156 будинків, а також пошкоджені берегоукріплення, водозахисні дамби, гідротехнічні споруди тощо. Загальний обсяг збитків від негоди перевищив 86 мільйонів гривень.

Як повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, експертна комісія ДСНС класифікувала грудневий паводок як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

Читайте також: На Закарпатті залишаються підтопленими більше як 100 будинків

«Таким чином зроблено ще один крок для виділення області компенсації збитків від негоди з резервного фонду державного бюджету», - пояснив він.

Як повідомляється, висновок ДСНС буде направлено в Мінрегіонбуд, який підготує свій експертний висновок, після чого Мінекономіки готуватиме розпорядження Кабміну про виділення Закарпаттю коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-