У Харкові не відключать воду попри аварію на каналізаційному колекторі - водоканал

У Харкові не відключать воду попри аварію на каналізаційному колекторі - водоканал

Укрінформ
Аварію на каналізаційному колекторі на вулиці Греківській, що у Новобаварському районі Харкова, ліквідовують спеціалісти КП "Харківводоканал".

Про це кореспондентові Укрінформу розповів перший заступник генерального директора КП "Харківводоканал" Олександр Коваленко.

"Напередодні по вулиці Греківській, 77 сталося просіданя грунту на тунельному каналізаційному колекторі діаметром 2 000 мм. Причина - руйнування його склепіння від газової корозії. За допомогою тимчасової насосної станції здійснюється перекачування стічних вод з розташованого вище колодязя до розташованої нижче шахти, що дозволило не відключати абонентів від водопостачання та попередило вихід стічних вод на поверхню землі", - відзначив Коваленко. 

Він запевнив, що місцевим жителям нема чого боятися, бо обвалення котловану вже повністю припинено.

Читайте також: Гроші не пахнуть: затримали київського чиновника, який наживався на каналізації

"Створено штаб з ліквідації наслідків аварії. Організовано цілодобову роботу. Залучено всі міські служби, а також спеціалізовану організацію з Києва, яка має досвід роботи з пошкодженнями такого характеру на колекторах такої глибини. Наразі вона проводить обстеження колектора", - додав Коваленко.

За його словами, на підприємстві вжито всіх необхідних заходів щодо попередження подібних аварій: "Особливу увагу приділено санації каналізаційних мереж".

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 1995 року через сильну зливу в Харкові сталася велика аварія на Диканівських очисних спорудах. При спорудженні станції не був передбачений другий трубопровід, тому єдиний існуючий колектор тоді просто не витримав навантаження. Харків на місяць залишився без води. До житлових районів воду завозили цистернами, багато підприємств не працювали. У відновленні Диканівських очисних споруд брали участь організації різних країн, навіть військовий альянс НАТО прислав унікальний насос. Відновлювальні роботи на Диканівці тривали 10 років і обійшлися в 140 млн грн. Фахівці стверджують, що аварій, подібних до цієї, не траплялося на жодній з очисних споруд світу і що завдяки цій катастрофі в Україні переглянуто ставлення до фінансування очисних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-