Рідні загиблого у Харкові курсанта хочуть незалежної експертизи

Рідні загиблого у Харкові курсанта хочуть незалежної експертизи

Укрінформ
Рідні загиблого курсанта 3 курсу Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба (ХНУПС), які не вірять у його самогубство за головною версією слідства, мають намір зробити незалежну експертизу.

Про це написав у Facebook дядько загиблого Андрій Зобнін

"Брат телефоном повідомив, що йому дали оглянути тіло сина. У нього збиті руки і на животі в районі апендициту пляма бурого кольору невідомого походження, можливо, це був удар ножем. Надали на руки медвисновок, але потрібно робити свою, незалежну експертизу. Було скоєно три постріли у груди, все кулі навиліт", - написав дядько.

У справі про загибель курсанта, сказав кореспонденту Укрінформу заступник прокурора Харківського гарнізону підполковник юстиції Сергій Банніков, відбудеться слідчий експеримент: "Зараз призначені судово-медична та балістична експертизи. За результатами можуть  призначити й інші. Вони мають підтвердити чи спростувати версію про самогубство, бо очевидців не було".

Зараз, як підтвердили у ректораті військового вишу, за дорученням міністра Степана Полторака розпочато службове розслідування за фактом загибелі курсанта: "Ретельно перевіряють стан військової дисципліни, організацію навчального процесу та умов проходження служби курсантами вишу".

Читайте також: Головна версія загибелі курсанта харківського вишу - самогубство

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. Кожедуба внаслідок вогнепального поранення загинув курсант. За даними поліції, він ніс вартову службу з охорони військового містечка та був озброєний автоматом. Під час огляду території поліцейські виявили його тіло з вогнепальним пораненням голови.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою "самогубство" КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-