Нападнику на відділення

Нападнику на відділення "Укрпошти" призначили психіатричну експертизу

Укрінформ
Якщо експертиза підтвердить особливості психічного стану харків'янина, який 30 грудня захопив заручників у відділенні зв'язку "Укрпошти", його відправлять на лікування у спецустанову.

Про це сказав в інтерв'ю харківському телеканалу ОТБ начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Експерти досліджують психічний стан Володимира Безуха, підозрюваного у захопленні заручників у приміщенні відділення зв'язку "Укрпошти". Стаціонарні експертизи проводяться у Дніпропетровській області й тривають не менше 30 діб. Якщо суд визнає його винним і буде підтверджено, що він має відповідні психічні проблеми, до нього застосують заходи медичного характеру, утримання, лікування у спецустанові", - зазначив Бех.

За його словами, на місці злочину поліції знадобилося багато часу, щоб вступити в контакт з Безухом.

"Нам вдалося переконати його відпустити дітей, встановити його особу ще до звільнення заручників. Ми запросили його батька, його психолога, його близького друга. Ми взнали його приблизний діагноз, спосіб життя, провели обшук в його будинку. Встановили, що у нього не було вибухових речовин, знайшли деякі предмети рослинного походження, які направили на експертизу. І мати, і батько повідомили, що він веде відлюднй спосіб життя, зловживає спиртним, можливо, наркотиками. Тоді ж було прийнято рішення вести переговори і не ліквідовувати його", - додав Бех.

Читайте також: На затриманого родича адвоката ЦПК складено протокол про адмінпорушення

Як повідомляв раніше Укрінформ, вдень 30 грудня невідомий з метою пограбування захопив відділення зв'язку "Укрпошти", що на вулиці Шевченка біля станції метро "Київська" у Харкові, і взяв у заручники 9 дорослих і двох дітей. Поліція оточила відділення зв'язку, на місце прибули вибухотехніки і парламентери. Через деякий час з будівлі вивели трьох жінок і двох дітей.

О 20:30 правоохоронці затримали нападника і звільнили інших заручників.

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для чоловіка: два місяці досудового слідства під вартою, тобто, в СІЗО, без застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-