ГПУ за тиждень нарахувала 12 хабарів, що брали посадовці у регіонах

ГПУ за тиждень нарахувала 12 хабарів, що брали посадовці у регіонах

Укрінформ
Прокуратура розслідує 12 фактів отримання неправомірної вигоди посадовими особами різного рівня в областях. Факти зафіксовано у період з 17 по 23 січня. 

Про це на брифінгу розповів речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 17 по 23 січня прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було викрито 12 фактів одержання неправомірної вигоди представниками державної влади, місцевого самоврядування, а також посадових осіб державних та комунальних підприємств. За кожним фактом ведуться слідчі дії, підозрюваним в судах оголошуються підозри та ухвалюються рішення про обрання запобіжних заходів" - сказав Лисенко.

За його словами, розмір хабарів в рамках зазначених справ коливається від 4 тисяч грн до 300 тисяч доларів США.

Читайте також: НАБУ підтверджує обшук у Пімахової, деталі обіцяє згодом

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня ГПУ спільно з працівниками поліції оголосили підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення. Вказані особи вимагали 50 тис. доларів США за сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

Крім того, прес-служба Генпрокуратури повідомляла 20 січня про те, що начальник військово-лікарської комісії у Кіровоградській області вимагав хабара в учасника бойових дій.

Як встановлено під час досудового розслідування, за вирішення питання про надання колишньому військовослужбовцю, учаснику бойових дій, 3 групи інвалідності посадовець вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1 тисячі доларів. Під час передачі другої частини хабара в сумі 14 тис. 450 грн правопорушника затримали.

Також Укрінформ повідомляв, що 21 січня співробітники облуправління захисту економіки в Одеській області та прокуратури Одеси задокументували вимагання й отримання неправомірної вигоди у моряків з боку директора крюїнгового агентства.

23 січня правоохоронці викрили керівника відділу Державної екологічної інспекції у Сумській області на систематичному вимаганні хабарів від підлеглого. Посадовець, який також є депутатом Сумської обласної ради, забажав щомісячно отримувати 2 тис. грн за неперешкоджання роботі підлеглого та залишення його на посаді. Під час одержання чергової суми в розмірі 4 тис. грн вказану особу затримано. Крім того, за даними прокуратури, за декілька днів до цього задокументовано факт отримання посадовцем ще 4,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-