Прилуки четверту добу без води через аварію

Прилуки четверту добу без води через аварію

Відео
Укрінформ
Через порив каналізаційного колектора майже 56 000 жителів Прилук  на Чернігівщині четверту добу залишаються без води.

Про це повідомляє сайт міської ради.

"19 січня жителі вулиць Шевченка і Гімназичної повідомили, що їхні будинки підтопили стічні води з каналізації.  Увечері того ж дня було розпочато роботи з ліквідації аварії на самоплинному каналізаційному колекторі, пошкоджена ділянка якого пролягає під Іоасафською площею.  Довкола аварійної ділянки постійно викачується вода, тому водопостачання по місту довелося тимчасово припинити. Рятувальні бригади працюють цілодобово, адже сам колектор знаходиться на глибині близько 14 метрів", - йдеться в повідомленні.

Директор КП "Прилукитепловодопостачання" Андрій Гавриш розповів, що до роботи залучено 12 одиниць комунальної спецтехніки та техніки ДСНС. У роботі їм допомагають усі міські комунальні підприємства, а також небайдужі прилучани.

Офіційна інформація щодо аварії на сайті з’явилася лише в понеділок.

На вихідні телефони міської ради не відповідали, водою, навіть технічною, мешканців ніхто не забезпечував.  А в торговельних мережах запаси питної води швидко розкупили.

Про аварію колектора розповідали самі користувачі соцмереж. 

22 січня прес-секретар міської ради Любов Рубан повідомила, що поки в місті перекрито водопостачання, подача води здійснюватиметься в обмежений період з 7:00 до 12:00.

Дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі, а школи та гімназії за скороченим графіком занять до 12 години. Для організації роботи груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах буде організовано підвіз технічної води.

За її ж словами, міською владою було прийнято рішення 22 січня скликати позачергову сесію Прилуцької міської ради для виділення коштів на закупівлю необхідної техніки та матеріалів для здійснення аварійно-відновлювальних робіт.

Фото: Прямий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-