Харківщину замело снігом, очікують заметілі і вітер до 30 м\с

Харківщину замело снігом, очікують заметілі і вітер до 30 м\с

Фото
Укрінформ
Вночі на Харківщині пройшов снігопад, висота снігового покриву сільських районах - від 5 до 21 см, в Харкові - 16 см, а завтра очікуються ще і заметілі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів черговий синоптик Харківського Гідрометцентру Ігор Кибальчич.

"З ночі по усій області пройшов сильний снігопад. Висота снігового покриву в сільських районах - від 5 до 21 см, в Харкові - 16 см. Це вище за кліматичну норму на цей день за період з 1961 до 1990 років, коли цей показник не перевищував 11 см. Але це ще не рекорд, взимку минулого року висота снігового покриву на Харківщині становила 35-40 см", - зазначив синоптик.

За його словами, снігопад також очікується 22-23 січня. До снігу додасться вітер, пориви якого досягатимуть 20-30 м/с, місцями утворяться заметілі.

"Зараз температура повітря від - 4 до +1, але до ночі  знизиться до - 9 градусів", - додав синоптик.

Засніжений Харків / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За словами голови Харківської ОГА Юлії Світличної, Харківщина готова до снігової стихії.

"Усі голови РДА і мери міст Харківської області попереджені про необхідність оперативного реагування на різні ситуації. На підприємствах з газо-, тепло- і водопостачання сформовано 347 аварійних бригади, підготовлено більше 500 одиниць техніки. У разі надзвичайних ситуацій в енергетичній мережі сформовано 206 ремонтних бригад. Підрозділи ДСНС готові до переведення на посилений режим роботи", - зазначила Світлична.

Читайте також: На півдні та сході України погіршення погоди – сильний мокрий сніг і ожеледиця

У регіоні дороги розчищають і посипають піском більше 100 машин. "До роботи по області підготовлено 742 одиниці спеціалізованої дорожньої техніки. Запасів піщано-сольової суміші і палива вистачає", - завірили в прес-службі ХОДА.

Як повідомили в Харківській міськраді, комунальні, дорожні служби і рятувальники розпочали роботу ще з ночі. Напередодні влада звернулася до харків'ян з проханням не паркувати автомобілі на узбіччях доріг, щоб не заважати спеціалізованій техніці в прибиранні снігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-