У Черкасах продовжують шукати та усувати пошкодження ЛЕП - мерія

У Черкасах продовжують шукати та усувати пошкодження ЛЕП - мерія

Укрінформ
У Черкасах, де через пошкодження ліній електропередачі та викликане цим припинення водопостачання оголосили надзвичайну ситуацію, енергетики продовжують шукати та усувати пошкодження. Роботі заважають метрові снігові замети.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради. 

"Ситуація з водопостачанням дійсно критична, напругу обіцяють дати на вечір, і це в кращому випадку. Зараз триває обстеження пошкоджених ліній електропередач – енергетикам залишилось пройти ще близько п'ятнадцяти кілометрів – замети в лісі вище метра, внизу вода, продовжується налипання мокрого снігу, що ускладнює відновлювальні роботи", - зазначив мер міста Анатолій Бондаренко.

За словами очільника Черкаського РЕМу Вадима Трохимця, наразі на лінії «Поляна – Сокирно-1» виявлено три пошкодження, на лінії «Поляна – Сокирно-2» – ще два (одне з них наразі усунуто). Основною причиною цих пошкоджень є налипання на деревах мокрого снігу. Крім того, в Черкасах несправні 48 трансформаторних підстанцій, зокрема у районах Соснівка й Дахнівка. 

Читайте також: Черкащина і досі без води - оголосили надзвичайну ситуацію

Повідомляють, що у місті працює шість бригад, вісім одиниць техніки, загалом – 35 осіб. Ситуація ускладнюється продовженням опадів.

Як розповів начальник Черкаського міськрайонного відділу ДСНС Андрій Хижняк, до ліквідації аварійної ситуації залучили весь особовий склад та всі наявні ресурси управління. У першу чергу рятувальники працюють над ліквідацією заторів на дорогах, аби, в тому числі, й бригади Обленерго могли виконувати свої обов’язки.

Крім того, підрозділи ДСНС разом із комунальним підприємством «Черкасиводоканал» та ПАТ «Юрія» продовжують підвозити воду до лікувальних закладів, дитячих садочків, за графіком – населенню.

Як повідомляв Укрінформ, учора через негоду у Черкасах були пошкоджені ЛЕП, які живлять Дніпровську водоочисну станцію та головну насосну станцію третього підйому, що забезпечує місто питною водою. Увечері четверга електропостачання було відновлено, і працівники «Черкасиводоканалу» розпочали стабілізацію тиску та відновлення необхідного рівня води на Дніпровській водоочисній станції. Але нова аварія завадила цим роботам.

Наразі у Черкаській області оголошено надзвичайну ситуацію у зв’язку з припиненням водопостачання в окремих районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-