Потяги курсують за розкладом попри негоду, лише один Інтерсіті

Потяги курсують за розкладом попри негоду, лише один Інтерсіті "втратив" годину - УЗ

Укрінформ
Попри негоду рух поїздів в Україні здійснюється в штатному режимі, створені штаби для оперативного реагування з усунення наслідків погіршення погоди.

Про це повідомляє у четвер прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

"Незважаючи на снігопади та хурделиці на території України 17-18 січня, залізниця працює в штатному режимі. Укрзалізниця повністю контролює ситуацію з рухом пасажирських та вантажних поїздів. Створені штаби для оперативного реагування з усунення наслідків погіршення погоди", - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці зазначили, що за необхідності будуть залучені снігоочисні та снігоприбиральні машини. Крім того, для ліквідації наслідків снігопадів та ожеледі напоготові й спеціалізована техніка: грейдери, бульдозери на гусеничному ходу, фронтальні навантажувачі.

У компанії також повідомили, що попри негоду та рясний сніг пасажирські поїзди відправляються за графіком. Через велику кількість снігу прибули з незначним запізненням – до 35 хвилин –  два поїзди: №739 Кривий Ріг – Київ та №765 Київ – Херсон. Наразі вибився з графіка через негоду швидкісний поїзд №732 Київ – Запоріжжя. Він прибув на кінцеву станцію з запізненням менше однієї години, оскільки довелося вранці зробити вимушену зупинку через засніженість інфраструктури в Черкаської області.

Укрзалізниця вживає заходів для мінімізації впливу погодних умов на роботу залізниці. 17 січня вдень та цієї ночі залізничники прибирали від снігу вокзали, станції та колії. Так, на заходах зі снігоборотьби було залучено 2542 залізничники та одна снігоочисна колійна машина. По всій території України від льоду та снігу було очищено 2794 стрілочні переводи, 14 пасажирських платформ. Найбільше снігу спостерігалося на станціях Тараса Шевченка та Вапнярка.

Читайте також: Одеську трасу повністю перекрили через снігопад

Найближчими днями синоптики прогнозують суттєве ускладнення погодних умов, сильні снігопади та хуртовини. Укрзалізниця закликає пасажирів під час планування поїздок враховувати труднощі, що можуть виникнути при трансфері до залізничних вокзалів і станцій, а також бути обережними і слухати оголошення на вокзалах. У разі виникнення зауважень та пропозицій щодо обслуговування пасажирів компанія просить інформувати на гарячу лінію «Якість та сервіс» за номером: 0800-50-3111.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-