СБУ викрила харків’янку, яка торгувала військовою інформацією

СБУ викрила харків’янку, яка торгувала військовою інформацією

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрила харків’янку, яка незаконно надавала наукову допомогу іноземній державі у розробці товарів військового призначення. 

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники контррозвідки СБУ встановили, що місцева мешканка, колишня співробітниця однієї з провідних науково-дослідних установ Харківщини, систематично виїжджала до однієї з країн Східної Азії. Наукова співробітниця на замовлення профільного інституту надавала послуги з розроблення та виробництва оптико-електронного пристрою для контролю космічного простору”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, за “роботу” жінка отримала від замовників 1 тисячу доларів.

За висновками експертів, цей прилад є товаром військового призначення і мав застосовуватися для дальнього виявлення об’єктів у космосі, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет та орбітальних космічних апаратів. Згідно з українським законодавством, надання таких послуг має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю, який співробітниця харківської наукової установи не отримувала, наголосили в СБУ.

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили поліцейського, який “барижив” речовими доказами

Слідчі кваліфікували дії наукової співробітниці за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове слідство завершено, матеріали направлено до прокуратури для затвердження обвинувального акту та передачі до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-