Франківці у соцмережах готують “план на випадок страйку скотовозок”

Франківці у соцмережах готують “план на випадок страйку скотовозок”

Укрінформ
В Івано-Франківську перевізники обіцяють страйкувати, якщо місцева влада не погодиться підняти вартість проїзду.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Перевізники шантажують, що не вийдуть на маршрути. Не уявляю, щоб подібна ситуація трапилася з комунальним транспортом. Тож ще раз переконуюся, що розвиток комунального транспорту – єдиний шлях для нашого міста. Станом на сьогодні перевізники не виконують ті умови, які було передбачено договором при піднятті тарифу до 4 грн.», - написав Марцінків.

Він стверджує, що влада міста отримує «безліч скарг на те, що маршрутки ходять не за розкладом, не зупиняються на визначених зупинках, у транспорті брудно й водії часто невідповідно поводяться з пасажирами». Втім, досі, зазначає мер, влада на це «закривала очі», бо приватні маршрутки безкоштовно возили дітей та пенсіонерів. Тепер, запевняє Марцінків, мову ультиматумів він нізащо не сприйме, а на найближчій сесії запропонує ухвалити рішення про придбання ще 40 тролейбусів для комунального підприємства «Електроавтотранс». Також підприємство вже чекає на 6 автобусів.

Читайте також: Мер Франківська збирав скарги щодо транспорту просто на зупинці

"Тож якщо дійде справа до того, що перевізники не вийдуть на маршрути, ми готові розривати договори й запрошувати перевізників з інших міст. Усі ми розуміємо, що франківці не повинні ставати заручниками маніпуляцій перевізників», - переконаний Марцінків.

Відомо, що приватні перевізники Івано-Франківська вимагають підняти вартість проїзду з 4-х до 5-ти гривень. Страйкувати вони обіцяють два дні з понеділка. У соцмережах мешканці міста вже гуртуються і обговорюють свій «план дій на випадок страйку скотовозок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-