На Луганщині зафіксували два випадки захворювання на кір

На Луганщині зафіксували два випадки захворювання на кір

Укрінформ
Про це поінформував заступник директора Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один випадок привізний, другий - контактний. У гості до батьків на Новий рік приїхав студент одного з одеських учбових закладів. Захворів він ще 23 грудня; симптоми кору вперше проявилися 29 грудня. З'ясувалося, що батько студента свого часу не пройшов вакцинацію, тому захворів і він. Сьогодні, коли пройшли два тижні карантину, обоє видужали, і з цього боку спалаху епідемії ми не чекаємо», - повідомив  Жданов.

Що стосується гепатиту, епідемії цього захворювання теж немає. Якщо 2016 року було зареєстровано два випадки гепатиту А, то 2017-го - всього чотири. Було зареєстровано спалах у селі Веселому Старобільського району, коли постраждали 54 студенти сільгосптехнікуму. Але це не був гепатит. Студенти захворіли через вживання неякісної води. Допомогу надали своєчасно; сьогодні всі здорові.

Читайте також: Не дозволили батьки: у Херсоні половина дітей – без щеплень від кору

Прогноз по кору на поточний рік - оптимістичний, тому що первинна вакцинація (тобто щеплення дітей до 1 року) в 2017-му охопила 95% малюків. Ревакцинація (дітей 6 років) - 84%. "По Україні це один із найвищих показників. Департаментом охорони здоров'я проведено моніторинг, і ми жорстко підтверджуємо названі цифри прищеплених", - запевнив Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-