В Івано-Франківську спростовують заборону відвідування шкіл без щеплення

В Івано-Франківську спростовують заборону відвідування шкіл без щеплення

Укрінформ
В Івано-Франківську дітям без щеплення можна відвідувати освітні заклади. Жодної заборони немає.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив начальник департаменту науки та освіти Івано-Франківського міського виконавчого комітету Ігор Смаль.

"Ми спростовуємо інформацію про заборону не вакцинованим дітям відвідувати освітні заклади. Розпорядження від 12 січня, в якому йдеться про це, було чернеткою. Так, спочатку ми дослухались до лікарів і погодились на запровадження цієї заборони. Втім, пізніше відмовились від неї, і є вже нинішнє розпорядження, в якому жодної заборони немає. Наш аргумент – ми порушуємо цим права дітей та батьків", - зазначив Смаль з приводу оприлюдненого документа від 12 січня.

Він зауважив, що у школах Івано-Франківська з сьогоднішнього дня через спалах захворюваності на кір продовжені канікули до 22 січня. У загальноосвітній школі №6 канікули будуть тривати ще  довше, до 29 січня. Це пов’язано з тим, каже Смаль, що в цій школі найбільше дітей занедужали. Офіційно медики підтвердили 16 випадків захворювання на кір із 20 повідомлень про захворювання школярів.

Читайте також: У столиці від кору вакцинували майже 11 тисяч дітей та дорослих

Попри продовжені канікули, стверджує Смаль, жодної не освоєної теми з навчальних предметів не залишиться. Освітяни вже вирішують, як ущільнити розклад уроків і не виключають можливе навчання дітей по суботах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-