Зубко доручив готуватися до погіршення погоди

Зубко доручив готуватися до погіршення погоди

Укрінформ
ДСНС, Нацполіція, Укравтодор, а також влада на місцях мають вжити заходів щодо забезпечення належного утримання доріг та життєдіяльності населених пунктів в умовах погіршення погодних умов.

 Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко сказав на засіданні щодо заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям у зимовий період, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Прогнозується пониження температури та погіршення погодних умов, але ще раз наголошую, що треба відпрацювати питання взаємодії органів влади в таких умовах», - сказав Зубко. 

Він доручив розробити найближчим часом план щодо заходів з запобігання надзвичайним ситуаціям у зимовий період. «Треба затвердити регіональні плани по ДСНС, на центральному рівні - Укравтодор, Нацполіція, ДСНС мають розробити спільно план реагування при погіршенні температур на рівні України», - сказав урядовець.

Віце-прем'єр-міністр також доручив протягом січня провести аналіз технічного стану транспорту, який їздить по дорогах, «бо те, що ми бачили 16-17 грудня, той технічний стан вантажівок, які були в заторах, відсутність зимової гуми, все це бажало б бути кращим». 

Окрім того Зубко доручив приділити особливу увагу стану спецтехніки, якою ліквідовують наслідки негоди. Урядовець також нагадав, що у грудні в Україні була відносно тепла погода, і тільки раз снігопад показав усі недопрацювання у підготовці до зими у кількох областях. 

Читайте також: На Маланку українцям обіцяють до 15° морозу

Як повідомляв Укрінформ, у грудні в Україні пройшов сильний снігопад. У зв'язку цим було введено обмеження руху великовантажного транспорту в Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській і Вінницькій областях. А станом на ранок 19 грудня в Україні через снігопади були знеструмлені 147 населених пунктів у 6 областях. Крім того, за добу рятувальники звільнили із снігових заметів майже 350 автомобілів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-