На Прикарпатті тепло не дало заснути ведмедям

На Прикарпатті тепло не дало заснути ведмедям

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківській області у Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку (НПП) ведмеді досі не можуть впасти у сплячку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник сектору реабілітації диких тварин Галицького НПП Андрій Гембарський, який розмістив відео на своїй сторінці у Facebook 

«Ведмеді не впадають у сплячку через теплу погоду. Ми їх посилено годували, вони наситились, а тому не дуже хочуть тепер  їсти, але й не сплять. Можливо, коли прийдуть морози, вони  заснуть на той період. Хоча, цього може й не трапитись», - зазначив Гембарський.

За його словами, у Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП з вересня у вольєрах живуть чотири ведмеді, яких привезли з Херсона.

Читайте також: У Миколаївському зоопарку народилося біле ведмежа

Водночас туристам в Карпатах, каже Андрій Гембарський, не варто боятися клишоногих. На людей вони нападають дуже рідко, частіше блукають подалі від населених пунктів та легкодоступних місць. Фахівці стверджують, що бурих можна зустріти лише у теплий період часу під час збору малини чи чорниці. Тоді вони теж шукають чим поласувати, аби  погладшати на період зимової сплячки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-