Захоплення Укрпошти у Харкові: суд сьогодні обиратиме запобіжний захід нападнику

Захоплення Укрпошти у Харкові: суд сьогодні обиратиме запобіжний захід нападнику

Укрінформ
У Харкові суд у неділю, 31 грудня, обиратиме запобіжний захід нападнику, який напередодні тримав у заручниках  відвідувачів відділення "Укрпошти".

Про це в прямому ефірі каналу "112 Україна" повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, інформує кореспондент Укрінформу.

Наразі, за словами Шкіряка, тривають експертизи щодо вмісту в організмі затриманого нападника алкоголю та наркотиків.

"Зараз затриманий перебуває під вартою. Наразі тривають всі необхідні експертизи, взято зразки крові та сечі на вміст алкогольних і наркотичних речовин. Але з тієї відкритої інформації, про яку можна говорити сьогодні, там були реальні психічні проблеми. До перемовин навіть був допущений його (зловмисника) психіатр. Зараз з'ясовуються всі деталі, тривають необхідні слідчі дії для того, щоби встановити істину, в тому числі на експертизу передано й те приладдя, яке він мав із собою, перевіряється на вміст вибухових речовин. У нього було холодна зброя (ніж), балаклава, пістолет - не бойовий, але загрози були реальні", - зазначив Шкіряк.

Разом з тим на запитання, чи вплинуть можливі проблеми із психічним здоров'ям на міру покарання, Шкіряк зауважив, що це має вирішувати суд.

"Узагалі питання психічного здоров'я - це все ж таки питання до лікарів, які зроблять ті чи інші висновки", - сказав радник міністра.

Він також відзначив роботу очільника обласного управління Нацполіції Олега Беха, прокурора Харківської області Юрія Данильченка та голови управління СБУ в Харківській області Андрія Носача, оскільки "дуже чітко й ефективно спрацювали, організували оперативний штаб, впровадили план "Заручник" і буквально за годину особа зловмисника була встановлена".

Читайте також: Захоплення Укрпошти у Харкові: усі заручники звільнені, нападника затримали

Як повідомляв Укрінформ, 30 грудня у 14:40 невідомий забарикадувався у відділенні зв'язку "Укрпошти", що на вул. Шевченка біля метро "Київська". Він узяв у заручники 11 людей, у тому числі двох дітей. Частину з них він відпустив після перемовин з поліцією. Решту було звільнено в результаті спецоперації правоохоронців.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 15 років тюрми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-