Захоплення Укрпошти в Харкові: затриманого обстежують на адекватність

Захоплення Укрпошти в Харкові: затриманого обстежують на адекватність

Укрінформ
Терроист у віці 40 років, що захопив з метою пограбування відділення зв'язку №13 у Харкові і утримував там 11 заручників, затриманий: його обстежують на адекватність.

Про це журналістам розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз чоловік затриманий на три доби. Прокуратура проситиме суд обрати запобіжним заходом утримання під вартою", - зазначив прокурор.

За його словами, складно визначити адекватність затриманого.

"З ним працювали професійні переговорники, запросили батька і друга дитинства. Ми не розуміли, чи серйозна загроза вибуху, оскільки візуально ми бачили, що на ньому щось знаходиться, можливо, вибуховий пристрій. У зв'язку з цим силовий варіант не застосовувався", - додав прокурор.

Що стосується подробиць звільнення заручників, то, за його словами, одна з жінок, яка залишалася в приміщенні, відкрила двері, після чого спецназ проник всередину: "Всі заручники здорові, двоє дітей були випущені раніше з ним працювали психологи".

Як сказав журналістам начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех, правоохоронці встановили особу зловмисника: "Це харків'янин 1977 року народження, раніше притягувався до кримінальної відповідальності і вів антисоціальний спосіб життя. В ході операції з звільнення заручників він отримав невеликі пошкодження".

"Переговорники відмінно провели роботу, але чоловік перебував у неадекватному стані. Сьогодні беремо біологічні зразки, щоб зрозуміти, в якому стані він був. На місці вживав спиртні напої", - пояснив Бех.

Читайте також: Захоплення Укрпошти у Харкові: поліція пояснила, як дізналася про напад

За його словами, після встановлення особи зловмисника, правоохоронці провели обшук в  місці його проживання: "В його кімнаті виявили речовину рослинного походження і пневматичний пістолет. Все зафіксовано і передано не експертизу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, захоплення відділення «Укрпошти» на вулиці Шевченка в Харкові стався 30 грудня близько 14:40. Близько 18:30 поліцейським вдалося умовити зловмисника відпустити частину заручників - двох дітей і трьох жінок. Попередньо, у відділенні зв'язку було 11 заручників.

За фактом НП в поштовому відділенні відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) КК України з санкцією до 15 років позбавлення волі.

Фото: Українська правда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-