Вірус чуми свиней за п'ять років виявили в усіх областях України -

Вірус чуми свиней за п'ять років виявили в усіх областях України - "Стоп АЧС"

Укрінформ
В Україні за 5 років зареєстровано більш ніж 300 спалахів африканської чуми свиней (АЧС). Зокрема, захворювання та загибель двох свійських тварин в селі Підгірці Обухівського району Київської області є 301-им спалахом цієї вірусної хвороби в Україні.

Про це свідчить статистика сайту СТОП АЧС, який запроваджено в рамках проекту технічної допомоги ФАО «Розбудова потенціалу раннього виявлення та реагування на африканську чуму свиней в Україні».

Найбільша кількість АЧС — по 36 — у Полтавській та Одеській областях. А взагалі вірус не оминув жодну область. Серед уражених вірусною геморагічною хворобою (африканська чума свиней, яка ще зветься хвороба Монтгомері) 55 диких кабанів. Решта — свійські.

Читайте також: У Підгірцях знищують заражених чумою свиней

Перший збудник АЧС було виявлено у 2012 році в селі Комишуватка Запорізької області. З п'яти свиней  загинуло три голови. До служби державної ветеринарноi медицини господар звернувся лише пiсля загибелi тpeтьoї свинi.  

В цьому році  зареєстровано вже 153 спалахи АЧС (116 - домашні, 31 - дикі та 5 інфіковані об’єкти).   

АЧС - одна із найбільш небезпечних хвороб свиней, є  невиліковною. При цьому вірус не передається людині і є безпечним для її здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня за результатами дослідження санітарної діагностики та експертизи у зразках двох трупів свиней виявлено вірус АЧС - африканської чуми. Свійські тварини  вирощувалися на подвірї місцевої мешканки села Підгірці Обухівського району Київської області.  Тварини повинні бути знищеними (спаленими) згідно інструкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-