Харківська ДТП: суддя пов'язує зі справою підпал авто свого чоловіка

Харківська ДТП: суддя пов'язує зі справою підпал авто свого чоловіка

Укрінформ
Суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова, яка веде справу про ДТП 18 жовтня в центрі міста, де загинули п'ятеро осіб і шестеро постраждали, не виключає, що підпал автомобіля, на якому їздив її чоловік, пов'язаний з професійною діяльністю сім'ї.

Про це вона розповіла в Facebook на сторінці Апеляційного суду в Харківській області.

"Я можу тільки відзначити, що мій чоловік, Муратов Станіслав, є працівником відділу прокуратури Харківської області, яка здійснює процесуальне керівництво в злочинах проти життя, а це вбивства, розбійні напади, пограбування. Це особливо тяжкі і тяжкі злочини. Тому я можу тільки допускати, що такі зухвалі дії могли бути пов'язані з його професійною діяльністю, також я не виключаю, що такі дії могли бути пов'язані з моєю професійною діяльністю як судді", — відзначила Муратова.

За її словами, будь-які дії, пов'язані зі злочинами стосовно майна співробітників правоохоронних органів, майна суддів або їх родичів, - це тиск на правоохоронну, судову систему.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня о 16:20 зафіксовано займання авто марки Lexus на вулиці Шота Руставелі Основ'янського району Харкова. На місце виїжджало керівництво райвідділу поліції і слідчо-оперативна група. Lexus дуже пошкоджений. У результаті пожежі також постраждали два автомобілі по сусідству: Mercedes і Skoda. Відкрито кримінальне провадження згідно з ч.2 ст.194 (навмисне пошкодження або знищення майна) Кримінального кодексу України. Автомобіль Lexus LX 570 належить чоловіку судді Київського райсуду Харкова Світлани Муратової.

21 грудня Апеляційний суд Харківської області залишив під вартою водія авто Touareg Геннадія Дронова - фігуранта справи про ДТП 18 жовтня, хоча його адвокат заявив, що запобіжним заходом для Дронова міг би стати цілодобовий домашній арешт з можливістю для нього спілкуватися з лікарями. 13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив арешт для 49-річного Дронова до 10 лютого 2018 року без права на заставу.

13 грудня Київський райсуд Харкова ухвалив подібне рішення - арешт до 10 лютого без права на заставу - для фігуранта справи, 20-річної Олени Зайцевої - водія авто Lexus. Зайцева на суді визнала себе винною, плакала, просила вибачення і запевняла, що не вживає наркотиків.

У той же час, Дронов себе винним не визнає і в ході слідства кілька разів змінював свідчення. Прокурор вбачає в його позиції ризик симуляції поганого стану здоров'я.

Читайте також: У Харкові спалили авто чоловіка судді, яка веде справу про ДТП з п'ятьма жертвами

Розслідування справи ведеться згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

20 жовтня експертиза виявила в крові Зайцевої опіати, а 6 грудня - речовини, що містять кодеїн. За два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-