Суд залишив Дронова під вартою

Суд залишив Дронова під вартою

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області залишив під вартою водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова - другого фігуранта ДТП 18 жовтня в центрі міста, де на місці загинули п'ятеро осіб і шестеро постраждали.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Апеляцію захисту щодо арешту Дронова не задоволено. Він залишається під вартою до 10.02.2018", - відзначила Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 грудня адвокат Дронова Сергій Перепелиця заявив про намір оскаржити арешт підзахисного. За його словами, запобіжним заходом для Дронова міг би стати цілодобовий домашній арешт з можливістю для нього спілкуватися з лікарями.

13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив арешт для 49-річного Дронова до 10 лютого 2018 року без права на заставу. До суду для Дронова двічі викликали "швидку", йому надали меддопомогу. Адвокат Дронова заявив про неможливість подальшого розгляду справи у зв'язку зі станом здоров'я підозрюваного. Прокурори із посиланням на медвисновок вирішили, що можливо.

13 грудня Київський райсуд Харкова ухвалив схоже рішення - арешт до 10 лютого без права на заставу - для фігуранта справи, 20-річної Олени Зайцевої - водія авто Lexus.

Зайцева на суді визнала себе винною, плакала, просила вибачення і запевняла, що не вживає наркотиків.

У той же час, Дронов себе винним не визнає і під час слідства кілька разів змінював свідчення. Прокурор вбачає в його позиції ризик симуляції поганого стану здоров'я.

18 жовтня в Харкові на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина, і Volkswagen Touareg з 49-річним водієм. У результаті ДТП Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро осіб загинули на місці, шестеро госпіталізовано, в тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

20 жовтня експертиза виявила в крові Зайцевої опіати, а 6 грудня - речовини, що містять кодеїн. За два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Читайте також: Дронов просидить у СІЗО ще два місяці

Станом на 6 грудня допитано більш як 100 осіб, призначено понад 40 експертиз. Після отримання результатів усіх експертиз і ознайомлення учасників процесу з матеріалами справи буде прийнято рішення про передачу обвинувального акта до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-