Тролейбуси за 18,9 мільйонів, які купив Херсон, виявилися бракованими

Тролейбуси за 18,9 мільйонів, які купив Херсон, виявилися бракованими

Укрінформ
Російський виробник поставляє для українських тролейбусів, які випускає компанія "Богдан Моторс", тягові електродвигуни з браком.

Чотири таких закуплених містом тролейбуси простоюють у Херсоні, поінформував на засіданні виконкому Херсонської міської ради керівник міського комунального підприємства  "Херсонелектротранс", голова постійної депутатської комісії міськради з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, туризму, транспорту, дорожньої інфраструктури і зв'язку, реклами та сфери послуг Єгор Устинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завод до сьогодні не поставив зняті електродвигуни (з придбаних Херсоном чотирьох нових тролейбусів "Богдан Т70117" - ред.). Ми отримали лист від автоскладального заводу №1 (ДП "АСЗ №1" АТ "АК "Богдан Моторс" - ред.) про те, що зняті тягові електродвигуни направлені постачальнику (цих двигунів - ред.) для їхньої заміни. Постачальник знаходиться за межами України, в Російській Федерації, місто Псков. Потім ми отримали від заводу відповідь, що постачальник, начебто, прислав нові двигуни, але в них, певно, та ж сама проблема, що була у знятих у нас двигунах", - розповів Устинов.

Читайте також: Транспортний колапс під Києвом: Князєва і Чечоткіна відправили на допомогу

Як заявив Устинов, 18 грудня він мав розмову з цього приводу з представником АСЗ №1 компанії "Богдан Моторс".

"Він повідомив мені про те, що приблизно 15-17 січня (2018 року - ред.) начебто ці двигуни будуть поставлені (у Херсон - ред.)", - сказав керівник МКП "Херсонелектротранс".

У Херсоні 9 листопада відбулась презентація 4-х нових тролейбусів "Богдан Т70117", закуплених містом, їх загальна вартість становить 18,9 млн гривень. Проте до цього часу жоден із тролейбусів на лініях не працює. За словами керівника Херсонелектротрансу, причиною демонтажу і відправки на завод компанії "Богдан Моторс" тягових електродвигунів з нових чотирьох тролейбусів "Богдан Т70117" стало те, что ці електродвигуни через проблеми в їх обмотці "пробивають на корпус". АТ "Псковський електромашинобудівний завод", згідно інформації на його сайті, випускає тягові електродвигуни для приводу тролейбуса з 2006 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-